понедельник, 9 ноября 2015 г.

Створення та монтаж навчального відео у середовищі Camtasia Studio

Підготовка та використання мультимедійних матеріалів в навчальному процесі  – важлива складова професійної діяльності вчителя. Перегляд відеоматеріалів істотно підвищує наочність і виразність представлення навчального матеріалу, сприяє зростанню інтересу учнів до вивчення предмету, позитивно впливає на процеси запам'ятовування. Наявність відеоматеріалу дозволяє вирішити проблему відсутності дитини на уроці або якщо дитина не встигла щось отримати на уроці, створює комфортні умови учням: індивідуальний темп навчальної роботи тощо.

За даних умов сучасний вчитель повинен оперативно орієнтуватися в комплексі наявних навчальних відеоматеріалів, вміти відбирати і готувати ці матеріали до занять. Викладачеві важливо навчитися створювати навчальні відеоматеріали, редагувати відеофайли, здійснювати монтаж відео, зберігати відеоматеріали в потрібному форматі, формувати предметні колекції відео тощо

Сучасні інформаційні технології для вирішення цих завдань пропонують широкий спектр різноманітних засобів. У цьому наборі можна знайти програми різної функціональності, причому як платні, так і безкоштовні. Особливе місце серед низ займає Camtasia Studio.

Camtasia Studio (розробник: Tech Smith Corporation) є лідером серед програм для створення відеопрезентацій та навчальних відео.

Запрошую усіх зацікавлених!

3 комментария:

  1. Ответы
    1. Наталіє Василівно, якщо ви бажаєте приєднатися до курсів, вам потрібно заповнити реєстраційну форму, яка додана в цьому повідомленні.

      Удалить